راهنما و نحوه نوشتن CV یا رزومه آکادمیک و تحصیلی به زبان انگلیسی

این مطلب به صورت گام به گام شما را در ساختن یک رزومه یا CV قوی آکادمیک راهنمایی می کند.

اهمیت CV در پذیرش دانشگاهی:

  • رزومه آکادمیک یا CV (Curriculum Vitae) سندی است که به طور خلاصه سوابق تحصیلی، شغلی و پژوهشی شما را ارائه می‌دهد.
  • نگارش CV به زبان انگلیسی برای اپلای در دانشگاه‌های خارج از کشور ضروری است.
  • CV یا رزومه تحصیلی قوی و استاندارد شانس شما را برای پذیرش در دانشگاه‌های معتبر افزایش می‌دهد.

چه کسانی سی وی تحصیلی نیاز دارند:

  • دانشجویان و فارغ‌التحصیلانی که قصد مهاجرت و تحصیل در خارج از کشور را دارند و قبل از نوشتن انگیزه نامه به دنبال ایجاد CV هستند.
  • در این راهنما، به شما خواهیم آموخت که چگونه یک CV آکادمیک استاندارد، خوانا و جهانی بنویسید.

نکات کلیدی:

  • CV آکادمیک باید به طور دقیق و مختصر، اطلاعات مربوط به سوابق تحصیلی، شغلی و پژوهشی شما را ارائه دهد.
  • استفاده از قالب استاندارد و خوانا در نگارش CV بسیار مهم است.
  • به کارگیری صحیح واژگان انگلیسی و رعایت اصول نگارش از اهمیت بالایی برخوردار است.

در ادامه به گام‌های عملی نگارش CV آکادمیک خواهیم پرداخت.

 

نحوه نوشتن رزومه آکادمیک انگلیسی

برای درخواست مشاوره و نوشتن رزومه و  CV آکادمیک به انگلیسی با هزینه مناسب تماس بگیرید:

  • فاضل احمدزاده
  • 09122237618

مطلب مرتبط: نوشتن نامه فرصت مطالعاتی

چرا باید CV آکادمیک بنویسیم؟

Curriculum Vitae به شما اجازه می دهد تا خود و موفقیت های آکادمیک و حرفه ای خود را به روشی دقیق و موثر ارائه دهید.

در نظر داشته باشید، کسی که CV آکادمیک شما را می خواند، در روز بیش از 50 سی وی دریافت می کند. پس اگر CV شما به طور استاندارد ترتیب بندی نشده باشد، به راحتی کنار گذاشته می شود.

نکته: CV های آکادمیک به CV های نوشته شده برای صنایع و شرکت ها متفاوت هستند. سی وی آکادمیک شامل تحقیقات Research ، مقالات منتشر شده Publications و جوایزی Awards است که به سبب فعالیت های دانشگاهی کسب کرده اید. تمام این موارد به فعالیت های کاری و حرفه ای شما نیز اضافه می شوند.

این راهنما ، به شما نشان می دهد که چطور به بهترین نحو ممکن، فیلد های سی وی آکادمیک خود را پر کنید. لازم نیست که مو به مو مانند این راهنما سی وی خود را پر کنید. اما بهتر است که فرمت و دسته بندی پیشنهادی و استاندارد این مقاله را رعایت کنید.

در ابتدا به موضوع ساده اما مهم می پردازید. طول یا Length of CV ، ساختار یا Structure و قالب بندی یا Formatting

طول سی وی: از آنجایی که CV آکادمیک باید اطلاعات دقیق و زیادی از تحقیقات و انتشارات ارائه دهد، قابل قبول است که بیش از دو صفحه باشد. اما نباید از 4 صفحه بیشتر شود.

ساختار سی وی: هر ساختاری که برای CV انتخاب می کنید، باید Heading و Sub-heading داشته باشد. در ابتدا خلاصه ای از اطلاعات شخصی نوشته می شود و سپس Summary مربوط به شغل.

در اولین بخش CV آکادمیک، مهمترین موارد Education ، Publication و Research هستند.

در وهله دوم ، جوایز و سابقه تدریس ، تجربه کاری و مهارت های حرفه ای و تکنیکی لحاظ شوند.

در آخر نیز عضویت در مجامع حرفه ای، شرکت در کنفرانس ها و سمینار ها به صورت لیست آورده می شوند.

فرمت بندی سی وی: CV آکادمیک باید واضح و به راحتی قابل خواندن باشد (از نظر لغات انگلیسی و گرامر). اندازه فونت باید بین 11 تا 12 باشد و مارجین نرمال 2.5 سانت.

  • از بولت پوینت برای مشخص کردن بخش های مهم استفاده کنید.

برای Heading و Sub-heading از یک استایل مشخص استفاده کنید. بیش از دو نوع فونت در سی وی استفاده نکنید.

به صورت هوشمندانه از آرایش Bold , italics and underlining استفاده کنید.

پس از آنکه سی وی را نوشتید، آن را چندبار بخوانید تا اشتباهات احتمالی و خطاهای گرامری را پیدا کنید و یا آن را به یک متخصص CV نویسی آکادمیک بسپارید.

نوشتن اطلاعات شخصی در CV یا رزومه آکادمیک

اطلاعات شخصی یا Personal Details شامل نام ، آدرس محل سکونت ، شماره های تماس و ایمیل حرفه ای شما می شود.

نوشتن خلاصه یا Summary مربوط به شغل

Career Summary در رابطه با اهداف شغلی یا سخت کوشی شما نیست. بلکه یک پاراگراف 5 تا 7 خطی از خلاصه تخصص ، سابقه فعالیت و تحقیقات ، موفقیت ها و انتشارات است.

نوشتن تحصیلات در رزومه یا CV آکادمیک انگلیسی

بخش Education باید از اولین دوران تحصیل شما که منجر به دریافت مدرک آکادمیک شده شروع شود تا آخرین مرحله تحصیل شما. (بهتر است که ترتیب نوشتن تحصیلات از جدیدترین به قدیمی ترین مدرک باشد)

این بخش باید شامل نام دانشگاه یا موسسات، موضوعات تز Thesis و پایان نامه Dissertation و نوع مدرک اخذ شده باشد.

مقالات یا انتشارات Publications در CV آکادمیک

لیست مقالات و انتشارات یکی از بخش های کلیدی سی وی آکادمیک است.

بهتر است که مشهورترین کتاب ها، مقالات در ژورنال های معتبر و مقالات کنفرانس های معروف، گزارش ها و غیره را در سی‌وی لیست کنید.

دسته بندی مطالب قرار گرفته در رزومه یا CV آکادمیک و دانشگاهی

تحقیقات Research: به عنوان یک فرد Academic ، تحقیقات و یافته ها و زمینه های علاقه مندی شما باید در بخش اول Academic CV قرار بگیرد. یافته های کلیدی تحقیقات را هایلایت کنید.

تامین بودجه Funding : میزان سرمایه گذاری که شما برای تحقیقات و کار بر روی تحقیق انجام داده اید باید در این بخش قرار بگیرد. اگر برای پوزیشن و موسسه ای اپلای می کنید، این بخش توجه لازم را جلب خواهد کرد که چطور می توانید بودجه جذب کنید.

سابقه تدریس Teaching: این بخش خیلی ساده است. سابقه و تجربه تدریس خود شامل موسسات و دانشگاه ها را لیست کنید. سال تدریس و دروس درس داده شده و سطح دوره را نیز لحاظ کنید.

تجربه کار اجرایی Administrative Experience: هر سابقه اجرایی در موسسه و دانشگاه باید در CV آکادمیک آورده شود. آیا در دانشگاه خود خبرنامه ، روزنامه و یا نشریه ای داشته اید؟ اگر بله، تمام موارد مربوط را در سی وی ذکر کنید.

تجربیات حرفه ای Professional Experience: اگر در شرکت و یا سازمانی استخدام بوده اید که کار شما مربوط به تحصیل شما بوده، مهم است که در CV آکادمیک آورده شود. سابقه کار حرفه ای می تواند توجیه خوبی برای فاصله بین ادامه تحصیل باشد.

مهارت ها و مدارک دیگر Other Skills and Qualifications: مانند هر CV دانشگاهی دیگری ، مهارت های مهم و مدارک مربوط به کار تحقیقاتی شما باید در رزومه آکادمیک لحاظ شوند. مهارت های فنی و کاربردی، گواهینامه ها، زبان خارجی و هر مهارت مربوط دیگری می تواند در رزومه آکادمیک قرار گیرد.

عضویت یا ارتباطات حرفه ای Professional affiliations and memberships: اگر عضو گروه یا شبکه مرتبط باید حوزه تخصصی خود هستید، آن را بهتر است که در سی وی خود ذکر کنید. فقط کافی است که لیست گروه ها و نوع عضویت آورده شود. (به عنوان مثال پنج سال عضویت در انجمن تخصصی معماری)

حضور در سمینار و کنفرانس ها Attendance at conferences and seminars: مهمترین کنفرانس ها و سمینارهای مرتبط 7 تا 10 سال گذشته که شما در پنل آن حضور داشته اید را در CV یا رزومه آکادمیک بنویسید. می توانید در ایندکس CV دانشگاهی ، مقاله ارائه شده ، محتوای سخنرانی و … را بنویسید.

مراجع References : توصیه می شود که حداقل شماره تماس سه نفر که می توانند مرجع تحقیق شما باشند را در سی وی بنویسید. محتوای مراجع باید شامل نام و اطلاعات کامل تماس باشد. مشخص است که این افراد باید دانشگاهی و اساتیدی باشند که شما با آنها کار کرده اید.

فهرست یا ضمیمه Appendices: همانطور که در دسته بندی های قبلی نیز ذکر شد، ایرادی ندارد اگر CV آکادمیک شما ایندکس داشته باشد. ایندکس سی وی به شما کمک می کند که در محتوا مطالب را خلاصه بیان کنید و برای توضیح بیشتر به ضمیمه ارجاع دهید. مواردی که می توانند در Appendix رزومه قرار بگیرند شامل : انتشارات یا مقالات ، چکیده های تحقیقات ، حضور در سمینار و کنفرانس و موارد مربوط دیگر که نیاز به توضیح بیشتر دارند.

برای مشاهده نمونه CV یا رزومه آکادمیک اینجا کلیک کنید.

مطالبی که در ادامه می آیند مربوط به توضیحات سایت آکادمیک دیگر در مورد نحوه رزومه نویسی انگلیسی برای پذیرش دانشگاه های خارج از کشور می باشند.

قالب یک رزومه آکادمیک انگلیسی

چرا بسیاری از دانشگاهیان و اساتید، فرصت های مطالعاتی و آینده شغلی در کشورهای خارجی را فقط به دلیل نداشتن یک رزومه آکادمیک انگلیسی از دست می دهند؟

سالانه افراد دانشگاهی زیادی که سابقه خوب کاری و تحصیلی دارند (اما تسلط کافی به زبان انگلیسی) و مهارت رزومه نویسی ندارد، فرصت حضور خود در دانشگاه های خارج کشور را به راحتی از دست می دهند.

اما اگر با اصول استاندارد نگارش رزومه آشنایی داشته باشند، می توانند یک قالب رزومه ثابت برای خود ایجاد کرده و به دانشگاه های مختلف ارسال کنند.

اگر شما هم این مشکل را دارید، به ادامه مطلب توجه کنید، تا شما را با اصول رزومه نویسی آکادمیک آشنا کنم.

نکات مربوط به رزومه‌نویسی آکادمیک به زبان انگلیسی

در رزومه‌های آکادمیک، آن محدودیت تعداد صفحات رزومه‌های کاری و شغلی وجود ندارد (که حتما توصیه می شود بیش از دو صفحه نشود).

چرا که Resume آکادمیک و دانشگاهی ، جزئیات مربوط به PhD و تحقیقات را نیز باید شامل شود. بنابراین یک رزومه بسته به میزان تجربیات در محیط کاری و دانشگاهی می‌تواند تعداد صفحات زیادی داشته باشد.

برای آشنایی با نحوه کامل کردن و نوشتن رزومه دانشگاهی ، راهنمایی Resume های آکادمیک را مطالعه کنید.

یک مثال کامل شده مربوط به فارغ التحصیل PhD نیز در این بخش وجود دارد.

حال به توضیح بخش های مختلف Academic Resume می پردازیم.

در ابتدا نام متقاضی به صورت وسط چین قرار می گیرد و زیر آن جزئیات تماس باید نوشته شود. در بخش تماس باید آدرس ایمیل، شماره موبایل و تلفن ثابت حتما ذکر شود.

بخش های مختلف یک رزومه استاندارد آکادمیک

  • هدف
  • پروفایل شخصی
  • تحصیلات
  • استخدام و شغل
  • عضویت حرفه ای
  • مهارت ها
  • اطلاعات اضافی
  • داوران

توضیح بخش Objective یا هدف

به طور خلاصه و دقیق بیان کنید که چه چیزی می خواهید. (همانطور که می دانید ما Resume را برای درخواست یک هدفی ارسال می کنیم). برای چه پست و پوزیشنی درخواست دارید. طفره نروید و یک راست سر اصل مطلب بروید.

توضیح بخش Personal Profile یا پروفایل شخصی

این بخش بسیار مهم و ضروری است و قسمت مهمی از رزومه را پوشش می دهد. تمام بخش های دیگر ، از این بخش نشات می گیرند. دامنه لغات انگلیسی خود را بالا ببرید و از واژگانی استفاده کنید که نشان دهنده مهارت و تجربیات شما باشد. تمام جملات را خیلی با دقت بنویسید.

بخش مربوط به تحصیلات Education

تحصیلات را به ترتیب نزولی بنویسید. یعنی ابتدا از بالاترین مقطع تحصیلی بنویسید تا به مقاطع پایین تحصیلی برسید. در این بخش از Resume آکادمیک موسسه یا دانشگاه محل تحصیل را در کنار رشته تحصیلی قرار دهید.

بخش مربوط به استخدام Employment

این Section را نیز به صورت نزولی بنویسید و مرتب کنید. عنوان شغل ، نام سازمان و یا شرکت ، تاریخ استخدام و دوره خدمت (فقط ماه و سال را لحاظ کنید).

اگر می خواهید مشاغلی که مربوط به دوره دانشجویی بودند را لحاظ کنید، فقط شغل های مربوط را لحاظ کنید.

مشاغلی که به درخواست اپلای شما مرتبط نیستند را در رزومه تحصیلی خود نیاورید.

بخش عضویت حرفه ای Professional Membership

عضویت های خود در مراکز علمی و تخصصی که مربوط به تحقیقات و دیگر فعالیت های شما می شوند را لیست کنید.

بخش مهارت ها Skills

از این بخش برای نوشتن مهارت های محاسباتی، مدیریتی، کار تیمی، مدیریت زمان، مهارت های ارتباطی و مدیریت پروژه به همراه مدارک استفاده کنید.

همچنین مهارت های مرتبط با حوزه IT را نیز می توانید در این بخش بنویسید.

برای نوشتن مهارتها لازم نیست که توضیحات زیادی بنویسید. فقط تیتر وار اشاره کنید.

بخش اطلاعات اضافی Further Information

احتمالا تا به الان یک مسئولیتی به عهده داشتید یا در تیم ورزشی عضو بوده اید یا تجربه خدمت داوطلبانه دارید یا عضو فعال انجم دانشگاه بوده اید.

آیا زبان خارجی بلد هستید یا گواهی نامه رانندگی دارید؟ آیا توانایی نواختن با آلات موسیقی را دارید؟ یا مدرک غیر دانشگاهی دارید؟ تمام این موارد در بخش اطلاعات اضافی رزومه دانشگاهی قرار می گیرند.

بخش داوران Referees

ذکر سه داور کافی خواهد بود. سوپروایزر PhD خود را نیز لحاظ کنید. تمام روشهای ارتباطی با این داوران را در رزومه خود بنویسید(آدرس ، ایمیل ، شماره تلفن).

تمام حقوق این وب سایت مربوط به فاضل احمدزاده می باشد ENGpartner.com