نکات و نمونه رزومه کاری کارشناس فناوری اطلاعات IT

متن نوشته شده توسط فاضل احمدزاده

برای هر کسی که به دنبال کار است، نوشتن رزومه Resume یک کار بسیار پیچیده باشد. اما برای متخصصین فناوری اطلاعات (IT)، این امر می تواند به طور ویژه دشوار باشد. صنعت در این بخش به طور مداوم در حال تکامل است، و رزومه باید به طور مداوم به روز شده و با تغییرات تکنولوژی به روز باشد.

در زیر به نکات و نمونه هایی که می تواند به شما در نوشتن رزومه متخصص فناوری اطلاعات کمک کند توجه کنید.

به مدت زمان توجه به رزومه دقت کنید

برای افراد که مسئول استخدام در شرکتی می باشند، روزانه صدها و بلکه هزاران رزومه ارسال می شود.

مدیران استخدام اغلب فقط رزومه کاری می خوانند. اگر رزومه شما فقط یک بلوک متن باشد، درخواست شما احتمالا بدون اینکه خوانده شود رد خواهد شد. رزومه خود را با دسته بندی هایی مانند تحصیل، سابقه کار و مهارت های خود تقسیم کنید. لیست های حاوی اطلاعات را به صورت منظم خلاصه کنید. لیست ها و دسته بندی ها رزومه را جذاب تر و برای خواندن آسان تر می کنند.

طول رزومه را محدود کنید

مدیران استخدام زمان زیادی برای صرف کردن خواندن رزومه ندارند. این را در ذهن داشته باشید و سعی کنید رزومه خود را به یک صفحه محدود کنید یا اینکه نهایتا دو صفحه باشد. از رزومه خود برای برجسته سازی بزرگترین دستاوردهای خود استفاده کنید اگر هنوز تجربه کاری در کالج یا حتی دبیرستان دارید، آنها را برای صرفه جویی در فضا حذف کنید. تجربیاتی که مربوط به شغل مورد نظر شما نیست را حذف کنید.

به جای بزرگ کردن وظایف Tasks، دستاوردها Achievements را بزرگ کنیم

اکثر رزومه ها مانند لیستی از وظایف  نوشته شده اند، مانند “آپدیت کردن نرم افزار شرکت، استفاده از مهارت حل مسئله برای رفع مشکل، ایجاد پایگاه داده”. در حالی که این به یک شرکت می گوید آنچه شما هر روز انجام می دادید در واقع کار خاصی نبوده و شما را از دیگران متمایز نمی کند و در نتیجه به شغل مورد نظر خود نمی رسید.

در عوض، بر روی دستاوردهای خود تمرکز کنید و آنها را به طور خاص در رزومه خود عنوان کنید. به عنوان مثال، اگر شما یک برنامه نوشته اید که فرآیندهای کاری را ساده کرده و از اتلاف وقت کارکنان جلوگیری می کند، این را باید در رزومه خود ذکر کنید. هر موردی که در آن شما نتایج را پیش از مهلت تحویل داده اید، با بودجه کم و فراتر از انتظار، چیزی است که باید در رزومه برجسته شود.

هر زمان که ممکن است، از اعداد استفاده کنید تا موفقیت هایتان را با کمیت بیان کنید. به عنوان مثال، اگر برنامه ای را ایجاد کردید که پول شرکتتان را ذخیره کرد، عنوان کنید که چه میزان آورده برای شرکت داشته است. اگر شما به ساده سازی فرایندی کمک کردید، از درصد استفاده کنید تا نشان دهید که روند چگونه کارآمدتر شده است. استخدام کنندگان – مخصوصا در IT از دیدن این نوع داده ها خوشحال می شوند.

از کلمات کلیدی Keywords استفاده کنید

شما باید هر رزومه کاری را متناسب با شغل مورد نظر خود قرار دهید. یکی از راه های انجام این کار این است که کلمات کلیدی را از لیست کاری استخراج و در رزومه خود وارد کنید. به عنوان مثال، اگر لیست کار تعدادی مهارت مورد نیاز باشد، آن دسته از کلمات مهارت را در رزومه خود شامل کنید (اگر این مهارت ها را دارید). این کار به مدیر استخدام کمک می کند تا به راحتی ببیند که شما برای کار واجد شرایط هستید.

علاوه بر این، بسیاری از شرکت ها از یک سیستم پیگیری درخواست کننده (ATS) برای نمایش متقاضیان استفاده می کنند. اگر متقاضی کلمات کلیدی کافی از لیست کار در برنامه خود ندارند، ممکن است حذف شوند. بنابراین، استفاده از کلمات کلیدی بسیار مهم است.

علایق Interests خود را حذف کنید

به استثنای علایقی که به طور مستقیم به کار شما بستگی دارد، کارفرمایان احتمالا به علایق شما اهمیتی نمی دهند و مهم نیست که به فوتبال علاقه مند هستید. بخش علایق رزومه خود را حذف کنید؛ تنها استثناء این است کار داوطلبانه خارج از شرکت شما با کار شما مرتبط باشد.

به عنوان مثال، اگر یک برنامه غیر انتفاعی محلی برای مدیریت اطلاعات ایجاد کردید، این موضوع مربوط به رزومه شما می باشد.

بر روی مهارت ها Skills تاکید کنید

همانطور که علایق غیر مرتبط را حذف می کنید، باید مهارتهای فنی خود را در رزومه خود قرار دهید. در قسمت “مهارت ها” (یا چیزی شبیه مانند “مهارت های فنی”) مواردی مثل برنامه های نرم افزاری، زبان های برنامه نویسی و سایر مهارت های فنی مهم را در رزومه قرار دهی. همچنین مهارت هایی که فنی نیستند ولی مهم هستند مثل “زبان خارجی” را در رزمه قرار دهید.

گفته می شود، که نیازی نیست که مهارت های فنی عادی را که اکثر متقاضیان شغل دارند، مانند دانش آفیس مایکروسافت از رزومه خود حذف کنید.

از ایجاد سردرگمی با اصطلاحات فنی جلوگیری کنید

در حالی که شما قطعا مجبور به استفاده از زبان فنی در رزومه خود هستید(به عنوان مثال، در فهرست مهارت های فنی خود)، از استفاده از کلمات قلمبه اجتناب کنید، به خصوص کلمات اختصاری و اصطلاحاتی که هر کس با آن آشنا نیست.
از زبان فنی که خاص شرکت قدیمی شما بود اجتناب کنید. به اصطلاحات مربوط به صنعت بپردازید که هر کس در آن اطلاعاتی دارد. به یاد داشته باشید که ممکن است استخدام کنندگان با اصطلاحات فنی آشنا نباشند، بنابراین فقط به همان زبان فنی که نیاز دارید صحبت کنید.

رزومه خود را ویرایش و اصلاح کنید

فقط به این دلیل که شما در IT هستید، به این معنا نیست که می توانید خطاهای املا و دستور زبان را در رزومه خود داشته باشید. اطمینان حاصل کنید که قبل از ارسال آن، رزومه خود را اصلاح کنید. از یک دوست یا حتی یک مربی حرفه ای بخواهید رزومه شما را بخواند و به دنبال اشتباهات و ناسازگاری در قالب بندی رزومه شما باشد.

تمام حقوق این وب سایت مربوط به فاضل احمدزاده می باشد ENGpartner.com