10 نکته طلایی برای نوشتن نامه درخواست برای تحصیل از دانشگاه های خارجی

امروزه دانشجویان و فارغ التحصیلان زیادی از ایران و سراسر دنیا برای دانشگاه های معتبر خارجی نامه درخواست برای تحصیل می فرستند. اما بسیاری از این نامه ها حتی توسط مسئولین آن دانشگاه ها دیده نمی شوند. دلیل این امر چیست؟

یک دلیل می تواند سطح نگارش پایین نامه ها باشد. یعنی نامه ها از نظر دستوری و لغوی ایرادات فراوان دارند و خواننده اشتیاقی به خواندن نامه ندارد. در نتیجه پاسخی نیز ارسال نمی کند.

دلیل دیگر می تواند رعایت نکردن چهارچوب نامه های آکادمیک باشد. نامه های رسمی، مانند نامه های تجاری به زبان انگلیسی و همچنین نامه های آکادمیک ساختار و چهارچوب مشخصی دارند که نگارنده ابتدا باید به آن توجه کند. وقتی که مسئول رسمی دانشگاه ایمیل و نامه ی غیر رسمی دریافت می کند، قطعا آن را ملاحظه نخواهد کرد. بنابراین درخواست شما مسکوت باقی می ماند.

در اینجا به 10 نکته مهم برای نوشتن نامه درخواست برای تحصیل از دانشگاه های خارجی پرداخته ایم که می توانند شما را در نگارش هرچه بهتر این نامه ها یاری رسانند.

1 . دقیق باشید

با وجودی که نامه های درخواستی برای Apply کردن در دانشگاه حداقل 250 کلمه ای را دارند، در نظر داشتن این نکته حائز اهمیت است که هر مسئول پذیرش دانشگاه تعداد بسیاری نامه ی درخواست را باید بخواند و یقینا بیش از چند دقیقه بر روی نامه ی شما وقت نخواهد گذاشت. اگر بیش از 700 کلمه بنویسید، از صبر و حوصله آنها خارج خواهد بود و این امری است که نباید اتفاق بیوفتد.

2. راستگو باشید

موفقیت ها، عناوین و مدارک خود را دستکاری نکنید. هیچ اشکالی ندارد که منشی جایی بوده باشید و یا ویراستار روزنامه ای هستید. همه که نباید مدیر عامل و یا رییس یک بخش باشند.

3. یک شخص مجزا باشید

هنگام نوشتن نامه و درخواست از خودتان بپرسید “چطور خودم را از میان هزاران متقاضی دانشگاه X که نمی شناسمشان متمایز کنم؟” اگر مستقیما از دبیرستان به دانشگاه می روید، یک نوجوان هستید، بنابراین مانند نوجوانان باشید. این ذهن شما و نحوه ی کار شماست که شما را متمایز می کند. نظر شما چیست؟ قطعا توضیح آن سخت است، اما این نکته بسیار حائز اهمیت و کلیدی است.

4. منسجم باشید

مشخصا، شما نمی خواهید که وراج به نظر برسید، اما منظورم این است که در هر پاراگراف در مورد یک موضوع بنویسید. سعی نکنید که همه چیز را در یک نامه بگنجانید. کل نامه ی درخواست شما مانند خلاصه ای از کارهایی است که انجام داده اید. نامه ی شما به طور اجتناب ناپذیری ناکامل خواهد بود. دانشگاه این موضوع را می داند. نگران نباشید.

5. صحیح باشید

منظورم این نیست که فقط از لحاظ املای کلمات صحیح باشید. به دیگر بخش های یک رایتینگ خوب نیز توجه کنید. قواعد دستوری، ساختار جملات، نقطه گذاری ها و غیره.

6. واضح باشید

معمولا یک انشا و نامه ی خوب را با یک داستان مقایسه می کنند. در بسیاری از موارد نامه ی شما مثل یک حکایت از لحظه ای مهم است. برای اینکه ذهن خواننده را به نوشته ی خود جلب کنید مقداری جزییات به نامه ی خود اضافه کنید. از اسامی اشخاص مانند برادر، مدرس، استاد و مربی استفاده کنید. این نکته اثر مثبتی بر روی خواننده درخواست شما خواهد داشت.

7. دوست داشتنی باشید

کالج ها و دانشگاه ها خود را به صورت اجتماع می بینند، جایی که افراد در کنار هم در کلاس ها و خوابگاه ها دوست می شوند. آیا شما کسی هستید که آنها بخواهند شام را با شما بخورند، با شما صحبت کنند و دوست باشند؟

8. در استفاده از شوخ طبعی هوشیار باشید

هیچوقت نمی دانید که کسی که نمی شناسید چطور به شما پاسخ خواهد داد، مخصوصا زمانی که حس شوخ طبعیتان گل می کند. شوخی فقط در نظر شخص شوخی کننده خنده دار و جذاب است. فقط زمانی که نیاز می بینید شوخ باشید وگرنه از جک و شوخی در نامه درخواست استفاده نکنید.

9. اگر می توانید بحث انگیز باشید

خیلی از دانشجویان انشا و نامه ای خنثی می نویسند که به هیچ سمتی تمایل ندارد. مشکلی ندارد که در رابطه با سیاست، دین و یک بحث جدی بنویسید البته تا زمانی که مراقب توهین و خروج از اعتدال باشد. برای دیدگاه و نظر خود دلیل بیاورید. دانشگاه ها محل بحث و تبادل نظر هستند و پذیرش کنندگان به دنبال تضارب آرا می گردند.

10. باهوش باشید

کالج ها محل افراد باهوش هستند. نوشتن درباره روحیه ی یادگیری و هوشتان مفید خواهد بود. اینکه چه چیزی شما را برای مطالعه و تحقیق بیشتر به وجد می آورد.

تمام حقوق این وب سایت مربوط به فاضل احمدزاده می باشد ENGpartner.com